Motörhead

Motörhead var ett kult-klassat Heavy-metalband bildat i London på mitten av 70-talet av medlemmarna Lemmy Kilmister, Lucas Fox och Larry Wallis. Motörhead har påverkat musiken och gör så än idag trots att bandet upplöstes i och med frontmannen Lemmys död år 2015. Den här spelautomaten är en av NetEnts spelautomater i serien “NetEnt Rocks” som bland annat innehåller spelautomater med Guns N Roses och Jimi Hendrix.

Den här spelautomaten ger en stark känsla av Heavy metal och rockstjärnaliv! I spelautomaten ser vi medlemmarna Lemmy Kilmister, Phil Campbell och svensken Mikkey Dee rocka loss och i introt hör vi Ace of Spades! Medan du spelar kan du välja att ha Motörheads musik spelande i bakgrunden. Det finns både instrumentella versioner och låtar där sångaren Lemmy briljerar! Spelet har 5 hjul och 76 vinstlinjer samt en RTP på 96,98%!

Vinstlinjer och insatser

Motörhead är en videoslot med 5 hjul och 76 fixerade vinstlinjer. Hjulen har en utformning av en liggande pyramid och hjul 1 har därför 3 rader medan hjul 5 har 5 rader. Spelets insatser ändras via knappen “nivå” som har värden mellan 1 och 10 att välja bland samt “myntvärde” som kan ställas in mellan 0,01 och 1. Den lägsta totalinsatsen är 2 kronor och den högsta totalinsatsen är 2 000 kronor!

Tema

Som du redan förstår så handlar den här spelautomaten helt och hållet om bandet Motörhead som levererade Heavy metal av högsta klass ända fram till 2015! Spelet ser ut som en scen och har mörka, gråa färger. På scenen står högtalare, förstärkare och instrument uppställda och strålkastarna lyser rätt ner på hjulen. Du kan välja att spela utan musik eller trycka på “rock mode” och höra några av bandets bästa låtar!

Tekniska detaljer

Motörhead är en häftig videoslot med musiktema som har 5 hjul och hela 76 stycken fixerade vinstlinjer. Dessa kan alltså inte justeras under spelets gång och de kan inte heller påverka spelets insatser. Spelets hjul och rader har en lite ovanlig utformning, hjulen är nämligen byggda som en liggande pyramid med färre rader på första hjulet och sedan ökar antalet rader per hjul upp till 5 rader.

Du ändrar insatserna med “nivå” och “myntvärde”. Nivån kan ställas in på värdena 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 och 10 medan myntvärdet kan ställas in på 0,01, 0,02, 0,03, 0,05, 0,1, 0,2, 0,5 och 1. Motörhead har med andra ord flexibla insatsmöjligheter och du kan satsa både lågt och väldigt högt! Den minsta totalinsatsen är 2 kronor och högsta totalinsatsen är 2 000 kronor!

Bonusfunktioner

Motörhead har en wild-symbol som ser ut som ett guldplakat med “Ace of Spades” – en hint till en av deras största låtar. Wild-symbolen fungerar som vanligt genom att ersätta andra symboler i spelet och därmed skapa fler vinstchanser. Den ersätter dock inte scatter-symbolen! Spelets scatter-symbol består självklart av bandet Motörheads logga som ser ut som ett djurkranium med vingar och kedjor, även denna logga helt i guld och svår att missa!

Scatter-symbolen kan dyka upp på hjul 3, 4 och 5. Du behöver 3 stycken av scatter-symbolen någonstans på dessa hjul för att aktivera 10 free spins! loggan. Under varje snurr både i basspelet och free-spins-läget är ett hjul ett Mystery Reel såvida inte Bomber-funktionen är aktiv. Detta Myster Reel är ett hjul som består av en staplad mysterie-symbol. Du ser vilket hjul detta gäller eftersom hjulet är helt guldfärgat av Motörhead-loggan.

I free spins-läget består Mystery Reel-hjulet av både mysterie-symboler och wild-symboler för att göra dina vinstchanser ännu bättre än i basspelet! Bomber-funktionen är slumpmässig och kan triggas innan snurren i basspelet. Varje bomb består av ett kluster av mysterie-symboler och bomberna som finns på hjulen skapar tillsammans minst 10 överlappande mysterie-symboler. När bomber-funktionen aktiveras kommer varningssignaler att ljuda och lampor att blinka, så det går inte att ta miste på denna funktion!

Fördelar

Motörhead är ett väldigt snyggt spel med massor av rockiga låtar och gillar man bandet Motörhead kommer man säkert att älska denna spelautomat! Några fördelar med detta spel är de varierande insatserna, att man kan satsa väldigt högt om man så önskar, att spelet har flera bonusfunktioner samt en maxvinst på hisnande 91 200 mynt! Så även om man inte är bekant med bandet så har detta spel mycket att erbjuda.

  • Flera bonusfunktioner
  • Maxvinst på 91 200 mynt
  • Insatser mellan 2 till 2 000 kronor
  • Bra grafik och 4 olika låtar

Nackdelar

Det är svårt att komma på några direkta nackdelar med NetEnts “NetEnt Rocks”-spelautomater och detta gäller även spelautomaten Motörhead. Spelet är väldigt välgjort men det som möjligtvis hade kunnat gjorts bättre är att man lagt mer energi på att utforma symbolerna med 3D-animationer eller dylikt. Det hade kunnat ge en verklig känsla och hade bandmedlemmarna varit med hade det varit ett stort plus! Detta är dock troligen en svår licensfråga.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är Motörhead en slot av hög klass, precis som många av NetEnts spel. Spelet har flera roliga funktioner som Mystery Reels, Free spins och den slumpmässiga funktioner Bomber Feature med varningssignaler och kluster-symboler som sprängs fram på hjulen! Spelet har dessutom bra insatsmöjligheter, en bra RTP och en hög maxvinst på 91 200 mynt! Vill du spela en slot som levereras massa Heavy metal så testa Motörhead!