Victorious

Victorious är skapad av NetEnt som är den stora marknadsledaren inom speltillverkning och slotten i sig har kommit att bli en av deras mest välkända och omtyckta onlinespelen. När du beger dig in i Victorious värld så möter du en grafisk exponering med ett spännande tema från romarrikets storhetstid prytt med tecknade karaktärer och symboler i trevliga färger. Designen är enkel men ändå tilltalande.

Om vi ska titta på själva mekaniken så är maskinen tillverkad som en klassisk femhjuls-slot (3×5) men istället för några fåtal vinstrader så erbjuder Victorious hela 243 stycken! Det finns tolv olika symboler där Caesar givetvis utgör den högst betalande, men det är de gyllene lagerkransarna som du letar efter om du jagar free spins. Lyckas du komma dit så får du alla dina vinster utbetalda x3 vilket inte är fy skam!

Vinstrader och bettingalternativ

Victorious är en klassisk femhjuls-slot men med hela 243 vinstrader. Antalet vinstrader innebär att det inte finns något krav på att symbolerna måste hamna på en traditionell linje för att ge vinst. De kan hamna var som helst på hjulen efter varandra, dock med start på första hjulet. Det finns även gott om möjligheter att spela både högt och lågt då myntvärdet går från 0,2 till 5 med 10 olika nivåer.

Tema

Temat vi bjuds på i Victorious är byggt på och inspirerat av romarriket med allt vad det innebär från gladiatorer, lagerkransar och givetvis Caesar själv. Det är en pampig musik i bakgrunden som får det att kännas som att man står på arenan och förbereder sig för strid. Musiken ackompanjeras av maffiga ljudeffekter i samma tema och animerat pengaregn med pompa och ståt vid storvinsterna

Slotsfunktioner

Victorious har alla de vanliga funktionerna som de flesta slots har. Med det menat: fem hjul, wildsymboler, scatters och givetvis freespins. Den har dock fler vinstrader än majoriteten andra slots, 243 stycken. Victorious erbjuder dock ingen progressiv jackpott eller någon dubbla upp-funktion utan man håller det enkelt. Likt alla NetEnts spel kan man ställa in autospin samt även sätta vinst/förlustgränser för när maskinen ska stanna.

De fyra högst betalande symbolerna är traditionsenligt bildsymbolerna där Caesar är den som ger störst utbetalning. Själva scatter-symbolerna ger förutom free spins också bra betalt: 5x för tre i rad, 20x för fyra och hela 50x om du lyckas få alla fem! Under bildsymbolerna har vi de vanliga 9, 10, J, Q, K och A där A betalar bäst. Victorious klassas i volatilitet som medium-hög och har en generös RTP på 96,9%.

Bonusfunktioner

För att nå det eftertraktade free spins-läget krävs det att du får minst tre scatter-symboler i rad med start från första hjulet. Det låter svårt och det är det men en scatter kan även ersättas av en wild-symbol för att göra det lite enklare. Grovt räknat bjuder Victorious in dig i free spins-läge i snitt en gång per 100–150 spinns så det är bara att snurra på och hålla tummarna!

Det fina med hur många scatters du får i rad är att det inte bara gör skillnad i själva vinsten som du erhåller direkt utan det avgör också hur många free spins du får starta med. För tre scatters får du börja med 15 free spins, för fyra så får du 20 och lyckas du få alla fem så får du maximala 25 spinns att jaga storvinsterna med!

Väl i free spins-läget så får du alla vinster utbetalt med multiplikatorn x3. En annan mycket positiv funktion som spelet erbjuder är att du har möjlighet att vinna ytterligare gratissnurr när du befinner dig i free spins-läget. Detta uppnår du på samma sätt som innan, det vill säga med minst tre scatters i rad och detta tycks kunna fortgå i all oändlighet om man har riktigt mycket tur!

Fördelar

Victorious är ingen komplicerad eller rörig slotmaskin utan den är lätt att förstå sig på. Det är lätt att ställa in satsningsstorleken och autofunktionerna för spinns, vinster och förluster för det också mycket enkelt att ha koll på spelandet. Att vinstraderna är 243 gör det också lätt även för den oerfarne spelaren att kunna se en vinst redan innan spelet markerar den vilket upplevs som positivt.

  • Många vinstrader (243)
  • X3-multiplikator i free spins-läget
  • Återtriggbara free spins
  • NetEnts autofunktioner
  • RTP 96,9%

Nackdelar

Någon egentligen nackdel är svårt att hitta. Möjligen skulle Victorious vara ännu mer spännande om det fanns fler bonusfunktioner eller någonting mer att sträva efter. Med det sagt vill jag absolut inte påstå att Victorious är en tråkig maskin, för det är den inte. Men ska man peta på något så skulle någon liten extra twist nog göra den ännu lite mer attraktiv för den adrenalinstinna spelaren.

Sammanfattning

På det hela sammantaget så är Victorious en snygg, stilren och lättförståelig slotmaskin där temat matchas väl med både grafiken som musiken och ljudeffekterna. Den har en trevlig RTP som är över genomsnittet men volatiliteten och free-spinsfunktionerna möjliggör ändå chanser till stora vinster. Sammanfattningsvis skulle jag vilja klassa Victorious som en slotmaskin som aldrig kommer gå ur tiden fast än själva temat är från innan Kristus.