WOZ Ruby Slippers

I WOZ Ruby Slippers handlar allting om The Wizard of Oz, eller Trollkarlen från Oz, och de röda skorna. Spelets underbara sagotema gifter sig fint med spelets grafik och de påhittiga bonusfunktionerna. Bonusfunktionerna i WOZ Ruby Slippers är nämligen både många och roliga. Här finns exempelvis respins och Ruby Slippers-funktionen som kan förvandla hjulen till upp till fyra stycken wild-hjul. Du kan också få multiplikatorer på x2, x5 eller x10.

I spelet finns även andra bonusar som kan lösa fler bonusfunktioner, spridda hjul och massvis med multiplikatorer. Här finns självklart också free spins. WOZ Ruby Slippers är ett spel från spelutvecklaren Williams Interactive och det spelas med fem hjul, tre rader och 30 stycken vinstlinjer. Spelet har en teoretisk återbetalning till spelaren, det vill säga en RTP, på 95,96 %. Du kan satsa mellan 0,10 kronor till 600 kronor per snurr.

Vinstlinjer och insatser

WOZ Ruby Slippers har som sagt en vanlig utformning för att vara en videoslot. Spelet har fem hjul med tre rader samt 30 stycken justerbara vinstlinjer. Detta betyder att du kan ändra antalet aktiva vinstlinjer under spelets gång och antalet vinstlinjer påverkar också spelets insatser. I övrigt ändras insatserna via knappen “insats/rad”. Den lägsta totala insatsen du kan göra i spelet är 0,10 kronor och den allra högsta insatsen är 600 kronor.

Tema

Temat i spelet utgår från Trollkarlen från Oz, så här finner du karaktärer som flickan Dorothy, Plåtmannen, den goda häxan Gilda, hunden Toto, Fågelskrämman, häxan Theodora och Fega Lejonet. Bakgrunden i spelet består av gröna hus och växtlighet och symbolerna i spelet är alla relaterade till Trollkarlen från Oz, vilket ytterligare förstärker spelupplevelsen. Ljudet i spelet när du snurrar hjulen är magiskt och detta gör att spelet känns autentiskt.

Tekniska detaljer

Spelet är uppbyggd som en klassisk videoslot med vanlig utformning av hjulen. Det finns total fem stycken hjul som har tre rader. Vinstlinjerna är 30 stycken till antalet och dessa är justerbara. Du kan alltså välja att spela med 1 till 30 vinstlinjer – valet är ditt! Spelet har en RTP på 95,96 % och spelets volatilitet är okänd. Maxvinsten du kan vinna under hela spelomgången uppgår till 250 000 kronor.

Detta spel har massvis med bonusfunktioner, så många att det faktiskt kan vara förvirrande till en början. Wizard of Oz-loggan är wild-symbolen. Trollkarlen är spelets scatter-symbol som triggar respins och multiplikatorer mellan x5 och x10. För de andra bonusfunktionerna i spelet krävs ofta en kombination av symboler, vilket gör att nästan alla symboler i spelet är speciella symboler samtidigt som de också kan agera helt vanliga symboler som betalar ut myntvinster.

Bonusfunktioner

Det finns massor av bonusfunktioner och en är slumpmässigt triggad. Denna bonusfunktion kallas för Ruby Slippers och uppstår slumpmässigt när ingen annan bonusfunktion har triggats. Du får se de röda skorna slå ihop och den goda häxans bubblor som kan förvandla hjulen till staplade wild-hjul. Här kan du också få en x2 eller x5 multiplikator på din vinst. Dyker en kristallkula upp på hjulen kan du vinna upp till x500 din insats!

Find the Broom-bonusen triggas av två bonussymboler på hjul ett till fyra samt den onda häxan på hjul fem. 25 lådor dyker upp och du ska klicka på lådorna för att hitta kvasten. Du kan vinna upp till x50 din insats i denna bonusfunktion. Free spins vinner du med scatter-symbolen föreställandes trollkarlen på femte hjulet. Du kan också trigga free spins med en symbolkombination av två symboler, vilket också ger också bonusar!

Symbolerna som kan trigga free spins ihop med annan symbol är Dorothy, Fågelskrämman, Plåtmannen samt Fega Lejonet. Du vinner fem stycken free spins direkt men är Dorothy-symbolen med får du ytterligare fem snurr. Beroende på vilka symboler som triggar funktionen får du även wild-hjul med bra symboler eller x3 multiplikatorer på alla vinster. Det finns många fler bonusfunktioner så vi rekommenderar dig att öppna spelet och läsa dess vinsttabell för fullständig information.

Fördelar

Spelet är en del av en serie av spel om Wizard of Oz från spelutvecklaren WMS, Williams Interactive. Detta spel har fler och bättre bonusfunktioner och det är också spelets styrka. Bonusarna dyker upp ofta nog för att göra spelet intressant, samtidigt som spelet verkar ha en volatilitet som är medium-hög, vilket kan tilltala vissa typer av spelare. Insatsmöjligheterna är också väldigt flexibla och även låga, vilket kan ses som en fördel.

  • Massvis med bonusfunktioner
  • Grafik och symboler som är trogna temat om Trollkarlen från Oz
  • Flexibla insatsnivåer från 0,10 kronor till 600 kronor

Nackdelar

Några nackdelar med spelet är att det finns så många bonusfunktioner med så pass komplicerade sätt att trigga dessa att det tar tid att förstå hur spelet fungerar. Självklart behöver du inte förstå spelet eftersom vinster betalas ut automatiskt men det är mycket roligare när du själv kan hänga med i spelet. Spelet har även en volatilitet som är okänd men den ter sig inte vara låg utan ligger mellan medium-hög.

Sammanfattning

WOZ Ruby Slippers är ett spel med potential att betala ut riktigt höga vinster och spelet har antagligen en medium-hög volatilitet. Detta gör att spelare som vill spela lite inte alltid kan vinna så mycket i spelet då de stora vinsterna kommer mer sällan. Spelet har otroligt många bonusfunktioner och du har aldrig tråkigt med WOZ Ruby Slippers. Vill du bli förtrollad av spelets magi ska du testa spelet nu!