Tens or Better Spelguide

Tens or Better är en kul variant av videopoker där du som spelare måste få minst ett par i tior för att få utdelning. Denna variant påminner mycket om föregångaren “Jacks or Better”, men med skillnaden att du här endast behöver få par med tior.

Med andra ord är vinstmöjligheterna större i Tens or Better, men det resulterar även i att utdelningarna är något lägre. Tens or Better är ett riktigt kul spel där du spelar mot en dealer. Du spelar alltså inte mot några andra pokerspelare, vilket du annars gör i pokervarianter som exempelvis Texas Hold’em. Precis som i många andra pokerspel så blir din vinst större ju bättre pokerhand du lyckas få. Du får byta korten en gång och då har du även möjlighet att byta samtliga kort. Tens or Better spelas med en standardkortlek med 52 kort och du blir tilldelad fem kort. Med andra ord ska du lyckas bygga en så bra femkortshand som möjligt. Värdet av de olika händerna följer normalrankingen för pokerhänder där Royal Flush (10, J, Q, K, A i samma färg) utgör den bästa handen och par i tior utgör den sämsta handen som ändå ger utdelning. Om du är nybörjare och aldrig spelat poker förut så rekommenderas du att läsa på om värderingen av olika pokerhänder. Utöver detta så är spelreglerna relativt enkla och du kommer snabbt att kunna sätta igång och spela denna roliga pokervariant. Denna spelguide tar upp allt du behöver veta för att komma igång och spela Tens or Better. Här nedan finner du spelregler och praktiska tips.

Tens or Better för nybörjare

Om du är nybörjare och aldrig spelat Tens or Better så behöver du inte oroa dig. Tens or Better är en av de lättaste pokervarianterna som du kan spela online. Denna guide tar upp allt du behöver veta om spelet och dess regler. Om du aldrig har spelat poker så rekommenderar vi att du på egen hand läser på värdet av de olika pokerhänderna. Denna guide tar upp rankingen av pokerhänderna i spelet, men det kan vara bra att komplettera med mer information om grundläggande pokerregler, kortens individuella värde etcetera. Tens and Better är som sagt en variant av videopoker och spelet börjar med att du bestämmer värdet på de mynt som ska användas under rundan. Om du spelar med det högsta värdet har du chans att vinna extra bonusar. Den bästa bonusen erhåller du om du satsar med det högsta myntvärdet och lyckas få en Royal Flush. Därefter klickar du på knappen “Deal” för att bli tilldelad fem kort. Det är nu du måste avgöra vilka kort du vill behålla och vilka du vill byta ut för att lyckas bygga den bästa pokerhanden som möjligt. Du klickar på korten som du vill behålla och därefter klickar du på knappen “Draw” för att ersätta de övriga korten. Du kan endast byta kort en gång så det gäller att noggrant tänka igenom ditt beslut innan du byter kort. Om du vill kan du byta ut samtliga kort. För att få utdelning måste du lyckas få minst ett par med 10: or. Ju bättre hand, desto större utdelning får du vid eventuell vinst.

Huvudpunkter för Tens or Better

  • Tens or Better är en variant av videopoker som har många likheter med föregångaren “Jacks or Better”
  • Spelet passar utmärkt även för nybörjare.
  • Spelet går ut på att få en så bra pokerhand som möjligt med fem kort.

Spelregler för Tens or Better

  • Du måste få minst par i 10: or med din femkortshand för att få utdelning.
  • Du får byta kort en gång och du kan välja att byta upp till fem kort.
  • Royal Flush är den bästa handen.

Vem passar att spela Tens or Better?

Tens or Better är ett spel som passar de allra flesta spelare. Om du är en rutinerad pokerspelare som letar efter en ny pokervariant, så kommer du gilla denna. Värderingen av de olika händerna är densamma som i andra pokerspel så det kommer att vara väldigt lätt för dig att sätta igång och spela. Spelare som letar efter en pokervariant där man spelar mot banken (dealern) kommer gilla Tens or Better. Det gäller att du får minst ett par i 10: or för att garanterat få utdelning. Med andra ord passar det här spelet dig som inte vill spela mot andra pokerspelare. Tens or Better är även ett utmärkt spel för nybörjare. Spelreglerna är få och enkla vilket gör att du snabbt kommer igång och spelare. Det klurigaste för dig som aldrig spelat någon form av poker är att förstå värdet av de olika pokerhänderna. Detta är dock inte så svårt och det finns massor med information tillgängligt online. När du spelar hos ett nätcasino så kan du med fördel pausa mellan omgångarna för att läsa på mer om olika regler, strategier och värdet av händerna. Det rekommenderas även att du som nybörjare börjar med att testa spelet med låga insatser. Detta ger dig möjlighet att successivt bygga upp din förståelse för spelet och dess regler. På så sätt minimerar du risken att förlora mycket pengar i början. Så snart du har bildat dig en god uppfattning om de grundläggande reglerna så kommer du märka att Tens or Better är både roligt och enkelt att spela. Stort lycka till!