When Pigs Fly!

I den här sloten har NetEnt tagit ut svängarna rejält. Spelplanen är dynamisk och ändrar sig under spelets gång samtidigt som du som spelare känner dig som om du deltog i en tecknad film för barn. Låter det lockande eller tråkigt? Faktum är att det är en riktigt rolig slot som inte liknar någon annan samtidigt som den får dig att både skratta och vinna.

Spelplanen är dynamisk och i startläget har den fem hjul med 1-3-5-3-1 rader symboler. Samtidigt ståtar den med 3 125 vinstvägar. Hur är det möjligt? Häng med och läs recensionen så får du se. Temat är lite luddigt men har med grisar som flyger att göra eller egentligen inte. “When Pigs Fly” är ett engelskt talesätt vilket betyder att det aldrig kommer att hända och ändå har NetEnt gjort det.

Insatser och vinstlinjer

Då du startar spelet med den mycket annorlunda hjulställningen finns här 45 vinstvägar. Vinner du får du upp till fem re-spins. Vid den första re-spin har du 135 vinstvägar, vi den andra re-spin har du 405 vinstvägar. Spelplanen expanderar nämligen för varje vinst med re-spin. Vid den tredje, fjärde och femte blir antalet vinstvägar 675, 1 125 och 1 875. Då är hjulställningen nästan fem hjul med fem rader.

Grafik och tema

Grafiken känns som något från Disneyklubben med tecknade grisar som även är astronauter. Temat hänger ihop med titeln “När grisar flyger” och spelplanen står framför en rymdbas med månraketer och astronauter. I grundspelet är det sparsamt med animationer även om det förekommer, medan i bonusspelet flyger det raketer, Stålmannen flyger i rymden och en gris gör en rymdpromenad. Musiken låter som en tivoliorkester och tempot ökar på väg mot free spins-rundan.

Spelets olika funktioner

Spelet har fem hjul men sedan blir det knepigt att förklara. Vid start är antalet rader på hjulen 1-3-5-3-1. Får du en vinnande kombination så ökar antalet rader och du får re-spins. För varje vinst du får blir spelplanen två positioner rikare. Lyckas du förvalta dina fem re-spins och vinna fem gånger i rad har alla hjulen fem rader då du är klar. Antalet vinstvägar ökar dramatiskt från 45 till 3125.

Variansen är medelhög medan återbetalningen till spelarna är högre än genomsnittet med 97,0 %. Symbolerna är inte lätta att beskriva men den högst betalande är spelets logga som ger 1 000 mynt vid fem likadana på fem hjul följt av en astronautgris och hans flickvän som ger dig 500 respektive 250 mynt. BAR och trippel7 samt en hjälm med grisöron kommer därefter. De lägsta betalande symbolerna är spelkortssymbolerna 10 till Ess.

Bonus- och specialfunktioner

Det finns bara en specialsymbol i spelet och det är wild-symbolen. Den går inte att missa då det står “WILD” på den med stora bokstäver. Däremot finns det mycket annat som är special och bonus i denna videoslot. Då grundspelet börjar ser spelplanen ut som ett kors. Får du en vinst på de möjliga 45 vinstvägarna sätter du igång en serie re-spins. Det kan bli upp till fem stycken re-spins.

Så länge du vinner får du ett re-spin och spelplanen ökar med två positioner. Vinner du inte är du tillbaka till den ursprungliga spelplanen och du börjar om. Har du tur och vinner fem gånger i rad på den expanderande spelplanen kommer du att se en raket stiga till skyarna och du får träffa en astronaut ur besättningen som skruvar på en knapp som ger dig åtta free spins.

Nu byter spelplanens bakgrund till svart och musiken blir att hetsigare. Spelplanen är nu fullt utfylld med fem hjul och fem rader symboler vilket ger dig hela 3125 vägar att vinna. Till din hjälp kommer även flera av symbolerna staplade två och två vilket skapar möjligheter till dubbla vinster. Insatsernas storlek beräknas hela tiden på att du satsar 50 mynt och du kan reglera myntvärdet på 10 nivåer.

Positivt med spelet

Det känns som om NetEnt har skapat en frisk fläkt. En videoslot kan ju se ut hur som helst egentligen och det är mycket stimulerande att se hur NetEnt experimenterar med det gängse utseendet 5×3. Antalet fiktiva vinstlinjer är satta till 50 men du kan ändå välja att spela med myntvärde från 0,01 till 0,20 vilket ger dig många möjligheter att anpassa dina insatser till din spelkassa.

  • Många val av insatserna storlek
  • Stor högsta vinst
  • Kreativt med expanderande spelplan

Mindre bra med spelet

För nybörjare kan det vara svårt att hänga med vad som händer. Varför expanderar hjulställningen? Hur kommer jag till bonusspelet? I sin strävan att skapa nya spel med nya spelidéer kan speltillverkarna hitta på finesser som är svåra att förstå hur allt hänger ihop. Blandningen av symboler med ”grisonauter” och trippelsjuor, en hjälm med grisöron och BAR känns mer än lovligt ologiskt. Att ljudet går att stänga av är dock positivt.

Sammanfattning

When Pigs Fly! Är en slot från 2015 utvecklad av NetEnt. Den har en expanderande spelplan med fem hjul men varierande antal rader som symbolerna visas på. Antalet vinstlinjer varierar beroende på var i spelet du befinner dig i men börjar med 45 och slutar med 3 125. Sloten har wilds men ingen scatter. Däremot finns ett aningen komplicerat system med re-spins som leder fram till en free spins-runda.