NRVNA: The Nxt Xperience

Spelautomaten NRVNA: The Nxt Xperience släpptes år 2016 av speltillverkaren NetEnt. NRVNA: The Nxt Xperience spelas på fem hjul och tre rader och har 30 stycken vinstlinjer som går att justera i antal. Temat är spirituellt och utspelar sig under vatten. Om du kommer få en själslig upplysning eller hitta till guldet i denna slot kan vi endast spekulera om men vi gissar på det senare men tanke på spelets innehåll.

Spelet har en hög RTP på 96,6 % och en chans att vinna sanslösa 3 220 gånger din insats. Här hittas både scatters och wilds, vilka båda hjälper dig i din jakt på de stora vinstsummorna. Spelet utspelar sig som sagt under vatten och tack vare ljuset som når under ytan kan vi se de olika symbolerna. Symbolerna består av spelkortssymbolerna 10 till A samt ett flertal andra klassiska slotsymboler.

Vinstlinjer och satsningsmöjligheter

Innan du börjar spela ska du naturligtvis bestämma dig för hur mycket du vill satsa. Kanske går du efter de gamla visdomsorden “friskt vågat, hälften vunnet”? Automaten NRVNA: The Nxt Xperience består av 30 stycken helt ofixerade vinstlinjer, vilket gör att du själv kan välja hur många av dem du vill ha aktiva. Insatsmöjligheterna är stora och ger dig möjligheten att satsa allt från 0,01 euro upp till 150 euro per snurr.

Tema

Namnet till trots är det ingen som försöker slå mynt av Kurt Cobains 90-talsgrunge här, utan musiken är lugn och harmonisk och bidrar med en passande känsla när du tittar på de mjukt orange, blått och grönt lysande globerna som stilla svävar över skärmen. De lysande vinstlinjerna rör sig likt vågor i en stilla ocean. Här är allt noga uttänkt för att ge ett så harmoniskt intryck som möjligt.

Spelfunktioner

NRVNA: The Nxt Xperience består av klassiska fem rullar på bredden med tre symbolers höjd vardera. 30 stycken helt ofixerade vinstlinjer gör det intressant att spela en längre tid. Variansen är helt i nivå av vad en modern spelautomat borde ha att ge och RTP: n ligger på nära 97 %. Vinstsymbolerna som visas på de fem rullarna består bland annat av olikfärgade gasbollar, vilka står för de lite högre vinsterna.

Det finns även riktigt klassiska symboler med rejäl retrokänsla, vilka för tankarna till en analog 3-hjulsslot på en finlandsfärja i början på 90-talet. Dessa antikviteter består av en klase körsbär, en hästsko, en bjällra och naturligtvis den klassiska 7:an. Det går riktigt att höra hur det rasslar till där nere i myntfacket. För att hålla det hela lite mystiskt har dessa naturligtvis ett spirituellt sken runt sig.

Bonusfunktioner

Scattern representeras av en orange glob med en vit diamant inuti. Denna delar ut free spins om du lyckas hitta tre eller fler på rullarna. Tre glober ger dig 10 free spins, fyra glober ger 15 stycken och fem stycken glober har 30 free spins åt dig. Extra free spins är också möjliga och kan aktiveras under bonusspelets gång om du lyckas få fram ytterligare scatter-symboler.

Efter varje bonusspel ser du ett snurrande NRVNA-hjul på spelbrädet som slumpmässigt visar storleken på vinstens multiplikator. Detta hjul kan ge en förhöjd vinst på upp till 10 gånger eller två stycken free spins. Vinsterna du gör i NRVNA-hjulet överförs direkt till ditt konto i spelautomaten. Förhöjningarna gäller endast vinsterna från den pågående rundan och förhöjer även wild-symbolerna, något som verkligen inte är fy skam!

Spelets wild-symbol består av en mjukt rosa lysande glob med en stjärna inuti som kan byta plats med alla andra symboler i spelet för att ge dig den bästa vinstkombinationen. Dock kan den inte byta plats med scatter-symbolen. Alla vinster på linjerna där det ingår en wild-symbol kan dela ut riktigt generösa 3 gånger vinsten. Denna funktion gäller både i grundspelet och under free spins-rundan.

Fördelar

NRVNA: The Nxt Xperience är en riktigt avslappnande spelautomat som gör att du glömmer dagens stress och jäkt. Den avslappnande musiken i kombination med de mjukt pulserande symbolerna och linjerna är väldigt vackra och behagliga att se på och efter en stund börjar man inse varför NetEnt har valt att döpa spelet till NRVNA: The Nxt Xperience. Vinsterna kommer i en bra takt och så även bonusspelen.

  • Rejäla vinstförhöjningar
  • Vackert tema
  • Fantastisk musik
  • Justerbara vinstlinjer som rör sig som vågor

Nackdelar

Det är svårt att lista nackdelar för denna slot. Det vi kan säga är att det ibland kan bli för mycket av det goda och att detta även gäller sloten NRVNA: The Nxt Xperience. Efter en stunds spelande kan det långsamma tempot kännas lite väl långsamt och lämna ett visst sug efter tuff action, stenhård metalmusik och symboler som flyger i ditt ansikte. Detta är dock en smaksak.

Sammanfattning

NRVNA: The Nxt Xperience som är skapat av spelutvecklarna på NetEnt är en spelautomat väl värd att pröva. Ett otroligt vackert tema med skön musik gör det till en verkligt trevlig stund. Vinstmöjligheterna ligger på en stabil nivå och bonusfunktionerna bjuder på om möjligt ännu vackrare upplevelser. Om du håller på att drabbas av en burnout och vill ha ett lugnare tidsfördriv rekommenderas denna slot verkligen.